alla kategorier
EN

Hem>Nyheter>Industry News

SVERIGE SITUATIONER I FYRVERKARFARTYG

Det är bara tre månader från 3 juli (Amerikas självständighetsdag), och det är en mycket viktig dag för amerikaner som ska fira den mycket speciella dagen med fyrverkerier. Stora mängder fyrverkerier måste transporteras till USA: s jord före varje maj. Det verkar dock som om amerikanska fyrverkeriimportörer tittar på en ganska sorglig situation under säsongen 4.


marinetrafik-600x336

Containerskeppsplatser, 13 januari (Karta: MarineTraffic)

Transportproblemet har varit huvudvärk sedan pandemin bröt ut 2019, det skapade en serie brist på containrar under de senaste månaderna och ett nätlås i många hamnar för närvarande. Pandemin har stört handeln i extraordinär grad, vilket har ökat kostnaden för fraktvaror och lagt till en ny utmaning för den globala ekonomiska återhämtningen, särskilt fyrverkeriindustrin.


"Pandemin har kastat världens transportnätverk i totalt kaos och skapat hinder vid varje tur", skrev NFA: s president Steve Houser och över 1,300 NFA-medlemmar, fyrverkeriföretagare och anställda till Department of Transportation. ”Vi skriver för att be dig omedelbart undersöka landets hamn- och transportinfrastruktur för att se var flaskhalsarna är och omedelbart genomföra de ändringar som krävs för att effektivisera systemet och återställa det till förhållanden före COVID-19. Om detta inte görs inom de närmaste veckorna är vi rädda för att årets fyrverkssäsong aldrig kommer att äga rum. ”

                                                                                          ------ från saveourfireworks.blogspot.com


Låt oss höra om det från nyhetsbevakningen


"Jag har aldrig sett något liknande," sade Lars Mikael Jensen när han frågades av Washington Post, chef för Global Ocean Network på AP Moller-Maersk, världens största rederi. ”Alla länkar i försörjningskedjan är sträckta. Fartygen, lastbilarna, lagren. ” Enligt rapporten från NFA (National Fireworks Association) har leveranstiden från Kina till USA fördubblats från 30 till 60 dagar, och kostnaden för att skicka en fyrtiofots container med konsumentfyrverkerier har nästan fördubblats i pris från över 9,300 17,700 dollar till 21 1,300 dollar per container. Slutligen tar det nu nära XNUMX dagar att lossa ett containerfartyg i Long Beach, Kaliforniens hamn. Här är ett brev där man uppmärksammar problemen för transport, logistik och försörjningskedja för den amerikanska konsumentfyrverksindustrin till Department of Transportation i USA, av NFA: s president Steve Houser, och medsänd av över XNUMX NFA-medlemmar, fyrverkeriföretagare och anställda.


Resten av de undertecknade namnen visas inte i detta avsnitt

NFA-brev till Buttigieg angående säsong 2021

NFA-brev till Buttigieg angående säsong 2021

2021-03-20